Scandal säsong 4, avsnitt 14: Ett extremt speciellt avsnitt

gårdagens avsnitt av detraktion befordrades vanligtvis som säsongens mest kraftfulla avsnitt, liksom Olivia samt gänget som verkligen tillhandahölls i en enorm Avgång från den globala intrigen som vi har slutat vara vana vid.

Scandal gör inte ett utmärkt erbjudande om rippade från huvudlinjerna, lagstiftningen och grejer i orderstil, främst eftersom det skulle skära in den tid som erbjuds för Olivia och Fitz att ropa på varandra om sylt och Jake För att ta av sin t-shirt, men i går kvälls avsnitt tydligt använde Michael Browns skytte i Ferguson, Missouri, som en hoppningspunkt för gårdagens tomt, men tack och lov gjorde det det med mycket mer omsorg än din typiska L&O. (Ingen respekt för L&O.)

De föregående tunna slöja presenterar händelser som showen hanterade (Edward Snowden, Chandra Levy) var ganska få, liksom de alla snurrade i vilda, oberoende tomter som inte visade de verkliga berättelserna eftersom det är skandal. Olivia blev bortförd av terrorister och trodde att hon var i Mellanöstern men var verkligen i New Jersey, kommer du ihåg? Oavsett vad det inträffar på denna show inträffar på ett annat flygplan eller sanning än där resten av oss bor.

Och på ett sätt gjorde det också. Olivia är en vecka från att få erbjuds på onda ebay såväl som där hon var, knä framför en tonåringskropp på gatan och försökte upptäcka en metod för att försäkra sin pappa att han inte skulle hamna i fängelse eller död när hon Förstod att det var det enda du kan föreställa dig alternativ. Hon använde Black, vilket är en säker indikation på nöd från garderoben i Olivia Pope, liksom David Rosen skulle inte ens rulla upp från sitt kontor för att hjälpa henne.

På andra håll försökte Rosen ta reda på vad vi skulle avsluta med vår vegetativa vice president. Konstitutionen, ser du, står inte för arv i händelse av långsiktig oförmåga, men optiken att anpassa någon så djupt funktionshindrade är inte bra. Dessutom förstår allmänheten inte att han gjorde en autentisk gå till att störta den amerikanska regeringen, liksom det troligtvis vara bästa om de alla fortsatte att inte förstå det; Det finns vissa oro där att presidenten inte vill svara. (Inte för att han någonsin, i historien om denna show, hade ett bra svar för någon om någonting.)

Men i slutändan fattades beslutet att bli av med den nuvarande vice presidenten till förmån för en ny, liksom även om Mellie höll lite tal om exakt hur det var hennes tur, i slutändan var det inte – till och med Hillary var tvungen att behöva Cykel med ett valt kontor såväl som ett skåpbesök först. Istället återställde Shonda runt den nybörjarkongressledamoten Olivia valde för en stund tillbaka, liksom hon hade en hel del åsikter om vacciner.

Men mestadels var avsnittet en avvikelse utanför berättelsen för att kommentera ett problem som så många amerikaner har spenderat på att diskutera och prata om varandra, vilket var en allra första för showen, så långt jag kan komma ihåg. På det sättet var det lite av ett ovanligt beslut; Avsnittet riskerade att känna sig som en cynisk drop-in för att dra in intresse eller en alltför manipulativ extremt speciell episod, men mestadels stannade den på den bästa sidan av linjen. Jag väntade på saker för att trampa in i området med dålig smak, men istället var det en av de mest försiktiga avsnitten av serien. För att arbeta, det behövde vara.

I förhållande till praktiskt taget alla andra avsnitt av skandalen var handlingen enkel: Liv’s Cronies gjorde en del undersökningar och upptäckte videofilmer som antydde att kniven som polisen uttalade hade dragits på honom verkligen hade planterats på platsen, liksom som Efter att David Rosen sopade in i den regionala området med sin entourage av lagstiftningsfolk, arresterades polisen och skulle förmodligen gå till rättegång och få en jury att välja sitt öde. Pojkens far tröstades istället för att bli arresterad av presidenten. (Personligen skulle jag ha hoppat över den del där de kramade. Fitz är grov.)

Avsnittet tycktes avsiktligt sakna den typen av kokiga, över-the-top upptäckter som vanligtvis definierar skandal, även om det gled in i melodrama här såväl som där. (Om du är emot det, men du troligen skildes metoder med Shonda för länge sedan.) Införandet av den daffy-men-sinkere kongresskvinnan såväl som hennes blivande marknadsföring fungerade som en garanti för vaktare att teatern kommer återvända snart; Vi tittar trots allt ner på den tredje vice presidentens fat i knappt 1,5 presidentvillkor.

Om något (eller åtminstone något som vi kan komma in här), fick avsnittet att jag önskar att detraktion förenklade sig mycket oftare. Avsnittet hade mycket att göra för det: det var aktuellt, uppriktigt, försiktigt hoppfullt och anmärkningsvärt utan att ta till de överkomliga teknikerna som Shonda ‘har använt för att flytta tomten nyligen. Ingen var tvungen att piska ut en oväntad såväl som otroligt praktisk förståelse av samtal Farsi. Inga karaktärer från tre säsonger tillbaka var tvungna att rädda dagen från ingenstans. Det var att Liv gjorde vad vi garanterade att Liv skulle göra metod tillbaka i början av serien: Lös högnivåfrågor genom att vara smarta, resursfulla och välkopplade.

Leave a Reply

Your email address will not be published.