Vad har gått fel på Mulberry?

Det har varit ett turbulent år för handväska föredraget mullbär. För det första lämnade den innovativa regissören Emma Hill i slutet av förra sommaren, bland rykten om att hon liksom administrationen inte exakt kom överens. Nu bröt ordet i slutet av förra veckan att VD Bruno Guillon har upp och slutat och slutade sin korta körning med varumärket, som Reuters kännetecknades som “turblent.” Vad händer härifrån?

Guillon kom ombord på Mulberry drygt två år tillbaka från det franska kraftverket Hermes, liksom under den tiden, nyheter om varumärkets affärssida har inte varit särskilt positiva. Under sin mandatperiod gick företagets aktie till gratis höst efter en serie intäktsvarningar till investerare och sjönk från en högsta värde på 2,5 miljarder dollar till en nuvarande nivå på knappt 660 miljoner dollar, enligt Reuters. Varningarna kom till följd av försäljningsavmattningar, liksom många fans av varumärket på vårt forum spekulerar i att Mulberrys kostnadsförstärkningsstrategi under Guillon var en enorm faktor i det fallande antalet.

När han kom från en främsta designerbakgrund försökte Guillon att höja Mulberry från området “samtida lyx” som den tidigare ockuperade, mycket till skam med många av dess långvariga fans. “Höjning” innebar rejäl kostnadsökningar, liksom när friktioner över den strategin ledde till utgången av långvarig fläkt föredragen (och Mulberry Alexa Creator) Hill, var många lojala köpare bara inte villiga att spela sfär någon typ av längre – sida på sidan av köparen frustrationer sändes i vårt forums Mulberry -sektion ensam. När du försöker flytta en konsumentbas som används för att köpa dagspåsar i $ 1 200 – $ 1 700 kostnadssorten så mycket som en $ 2 700 dags väska i bara ett par säsonger, kommer den typen av svårigheter säkert att följa utan att ta bort en borttagning Presentation av ökat värde, som många kände att Mulberry aldrig hade tillhandahållit.

Varumärket har ännu inte nämnt en efterträdare till Hill, trots sanningen att hennes utgång avslöjades för nästan nio månader sedan, liksom annat än att tillkännage en framträdande kapselkollektion med “It” -design Cara Delevingne, verkar Mulberry vara i innovativa Limbo som inte har något slut i sikte. Långtidsvarumärkesarbetaren Godfrey Davis kommer att agera som tillfällig VD fram till Guillons långsiktiga ersättare kan hittas, liksom det är osannolikt att en ny innovativ direktör kommer att namnges innan den verkställande direktören är på plats.

För tillfället kan vi bara spekulera om vad som kan vara framöver för Mulberry, som gör en överväldigande majoritet av sina intäkter i plånböcker såväl som lädervaror. Emma Hill blev omhuldad av många av dess fans, liksom det verkade som om hon intuitivt förstod varumärkets naturliga miljö på marknaden – inte helt samtida, inte helt främst, men i mitten, och ritade både Boho Kalifornien kvinnor såväl som Fashion-medvetna kvinnor som behövde en smart, lämplig väska för att ta med till kontoret. Kostnaderna drabbade den exakt samma underbara platsen, som vrimlar med köpare som vill ta upp väskor från märken som 3.1 Phillip Lim samt Alexander Wang. Guillons strategi syftade till att flytta bort från dessa köpare, vilket verkar ha varit ett misstag. Helst kommer den som föras för att efterträda honom att kunna rätta till fartyget.

För tillfället kan du handla Mulberrys nuvarande erbjudanden på Net-A-Porter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.