Net-a-Porter för att donera 20% av dagens vinster till välgörenhet för International Women’s Day

Idag är International Women’s Day, och om du inte känner till det är många modemärken och företag intresserade av att bredda din medvetenhet. Dagen, som ursprungligen grundades i början av 1900 -talet, är avsedd att öka medvetenheten om ojämlikhet mellan könen och fira kvinnlig prestation över hela världen. Naturligtvis har en bransch som är så kvinnlig fokuserad som mode noterat, net-a-porter och därefter.

Det mycket utmärkta engagemanget för internationell kvinnodag som vi hittade var från Net-a-Porter, som, förutom att lansera sin egen hashtag-kampanj för att fira kvinnlig empowerment (ladda upp ditt eget foto på Twitter eller Instagram med #empoweredby), Will Will Donera 20% av vinsterna från dagens försäljning på net-a-porter.com till FN: s kvinnofond för jämställdhet. Det är ingen liten del av förändring, så om du har planerat på ett nytt vårköp eller två, är det dags att göra det – du kommer att hjälpa en fantastisk sak i processen.

Över på DVF.com har Diane von Furstenberg, som alltid har varit särskilt aktiv i kvinnofokuserad filantropi, levererat en anteckning om styrkan hos kvinnor, plus en läsningslista över några böcker om de strider som specifika författare har kämpat och vunnit.

Jimmy Choo firar också, om än offline. Varumärket var värd för en cocktailmottagning som firade dagen i Indien den här veckan, och i våra böcker är det värt att notera.

Inte alla varumärken väljer att hjälpa välgörenhetsorganisationer som talar till sina kunders bekymmer, men vi är alltid glada när några av våra favoriter stiger upp.

För mycket mer information om International Women’s Day -evenemang som händer nära dig, besök semesterens webbplats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.